ENKARTERRIALDE OPEN LAB

Bioekonomiatik nekazaritzako elikagaien eta basogintzaren arloan konektatzeko eta berritzeko zure tokia.

Sartu doan Nekazaritzako Elikagaien Berrikuntza eta Ekintzailetza – Bioekonomia Online ikastarora.

Bioekonomiaz, nekazaritzako elikagaien berrikuntzaz, basoen kudeaketa iraunkorraz... jakin nahi duzu?

Nekazaritzako elikagaien eta basoen sektoreko eragileen sarea sortu nahi dugu zurekin, ekimen berritzaileak KONEKTATZEKO, INSPIRATZEKO ETA SORTZEKO.

ENKARTERRI OPEN LABek KONEKTATU nahi du. Ekimen berriekin sare emankor bat sortu nahi da, konfiantzazkoa, nekazaritzako elikagaien balio-katearen barruan. #Komunitatea #Networkinga #Aliantzak
ENKARTERRI OPEN LABek SORTU nahi du. Emaitza hautemangarriak nahi ditu. Ekimenak transformatu eta konponbide eta enpresa-ekimen berrien ezarpena eta diseinua erraztu nahi du. #Traininga #Ekintzailetza #Berrikuntza
ENKARTERRI OPEN LABek INSPIRATU nahi du. Eragin handiko joerak, kasu arrakastatsuak eta prestakuntza Enkarterrira hurbildu nahi dira. #Joerak #Bisitak #KasuArrakastatsuak

Eskualdeko lehiakortasuna bultzatu nahi dugu, bioekonomiatik abiatuta nekazaritzako elikagaien eta basoen sektorean berrikuntza eginez.

Enkarterrialde Open Lab 2019an sortu zen, nekazaritzako elikagaien eta basogintzaren sektoreko eragile garrantzitsuen arteko harremana errazteko, bioekonomiarekin bat, Enkarterrin lehiakortasuna hobetzeko eta produktu eta zerbitzu iraunkor eta osasungarri berriak sortzeko ekimen berritzaileak sortzeko.

1

Bizkaiko Enkarterrietako eskualdeko nekazaritzako elikagaien kateko eta basogintza eragileen arteko lotura erraztea, zerbitzu eta produktu berritzaile berriak sortzeko aliantza estrategikoak eta erakunde babesleak bilatuz.

2

Bioekonomiarekin bat datozen enpresa-proiektu berritzaileak eta lankidetzakoak abian jartzen laguntzea eta sustatzea, Enkarterriko garapen iraunkorraren oinarri gisa.

3

Merkatu eta erabiltzaileen joeren ulermena eta ezagutza areagotzea (bioekonomia, garapen iraunkorreko helburuak, ekonomia zirkularra, berrikuntza soziala).

4

Bizkaiko Enkarterrietako eskualdea lurralde osasungarri bihurtzea, nekazaritzako elikagaien eta basogintzaren sektoreko berrikuntza- eta jasangarritasun-esperientzien izan dadin, bioekonomiarekin bat.

5

Bizimodu osasungarriak sustatzea kalitatezko produktuekin, eta Enkarterrietatik ekoizpen modu jasangarriak sortzea.

Konektatu

ENKARTERRIALDE OPEN LAB eskualdeko erronka estrategikoei aurre egin ahal izateko, eskualdeko ekimen ekintzaileen artean konfiantzazko sare eraginkorra sortu nahi du. Lankidetzan eta berrikuntza irekian eta diziplina anitzekoan sinesten dugu, bioekonomiarekin bat datozen aukerak sortzeko palanka gisa.

#Komunitatea #Bisibilizazioa #Aliantzak

Inspiratu

ENKARTERRIALDE OPEN LAB Enkarterriko kasuko eragin handiko joerak, kasuak eta prestakuntza hurbiltzea du helburu. Ez bakarrik eskualdeko ekimenak sozializatuz eta ezagutaraziz, baizik eta erakundeak konektatuz erronka partekatuei aurre egiteko eta lurraldean dagoen lehengaiaren soluzio eta erabilera berriak aktibatzeko.

#Joerak #Ikerketak-Ekintza #Arrakasta-kasuak

Sortu

ENKARTERRIALDE OPEN LAB emaitza nabarien bila dabil. Eskualdean dauden ekimenak eraldatzea eta bioekonomiarekin bat datozen enpresa, soluzio eta ekimen berriak diseinatu eta ezartzea erraztea du helburu.

#Training #Ekintzailetza #Berrikuntza

Enkarterrialde Open Lab ADR ENKARTERRIALDE Bizkaiko Enkarterri i eskualdeko Landa Garapeneko Elkarteak sustatutako ekimen berritzailea da. Bere jarduketek Bizkaiko Foru Aldundiko Ekonomia Sustapen Sailaren Eskualdeko Lehiakortasuna Bultzatzeko programaren eta Eusko Jaurlaritzako Garapen Ekonomiko, Jasangarritasun eta Ingurumen Sailaren laguntza ekonomikoa dute, Hazi eta Neiker enpresen bidez.

Gainera, Enkarterrialde Open Lab-ek sektoreko berrikuntza-erakunde erreferenteen laguntza du, hala nola, DOT Coop, Leartiker, Tekniker, Eroski… eta ekimenean parte hartu duten eta horretan konprometitu diren beste erakunde askoren laguntza ere bai: EIT Food, Revista Salvaje, Impact HUB Donostia, Ashoka, Mondragon Team Academy, JCDecaux, Mutur Beltz Elkartea, IAM, besteak beste.

Eskerrak eman nahi dizkiegu, halaber, BALMASEDAKO UDALAri, ibilbide horretan ekimenaren jatorrian eman duten laguntzagatik eta gure eskualdean funtsezkoak diren beste erakunde batzuei, hala nola ENKARTERRIETAKO MANKOMUNITATEARI.

/Azken albisteak

ADR Enkarterrialde
17/01/2022

Jardunaldia: “Zerbitzu ekosistemikoengatiko ordainketa”

Datorren urtarrilaren 19an Enkarterrialde landa-garapeneko elkarteak zerbitzu ekosistemikoengatiko ordainketak izeneko on line/aurrez aurreko jardunaldia burutuko du Zallako El Longar aretoan arratsaldeko 17: 30etatik 19: 30etara.…
ADR Enkarterrialde
24/11/2020

Bootcamp EnkarterriALDE Open Lab 2020ren II. edizioa modu birtualean egingo da, abenduaren 1,2 eta 3an

Berrikuntza gisa, nekazaritzako elikagaien eta basogintzaren berrikuntza jorratuko da Enkarterrin eta Meatzaldean, bio-ekonomia ardatz hartuta Enkarterrialde Enkarterriko Landa Garapeneko Elkarteak abenduan abiaraziko du II. Bootcamp…
ADR Enkarterrialde
20/11/2020

Elikagaien bioteknologiari eta kontsumo-joerei buruzko jardunaldi berria

RIS3 estrategiaren baitan kokatuta dago, eta abenduaren 10ean egingo da, telematikoki Enkarterrialde landa-garapenerako elkarteak “Elikagaien bioteknologia eta kontsumo-joerak” jardunaldia egingo du abenduaren 10ean, RIS3 elikaduraren…

/BOOTCAMP

komunitatean ikastea

/BIZI

Lan-ildo estrategikoak

/FEST

Berrikuntza sariak

/Bootcamp hiru eguneko prestakuntza intentsiboko esperientzia da

Bootcamp-ekin hainbat ekimen bultzatu eta lagundu nahi ditugu, berritzaileagoak izan daitezen eta bioekonomiari begira material berrien erabiltzaile, merkatu eta erabilera berrietara iristeko. Komunitatean ikasteko jardunaldi hauek berrikuntza proiektuei ekiteko plataforma dira, gastronomia, nekazaritza, abeltzaintza, basogintza, food tech, osasuna, ongizatea eta jasangarritasuna kontuan hartuta.

1. Bootcamp edizioa

Nekazaritzako Elikadurako Berrikuntzako Enkarterri Open Lab/Bootcamp-en lehen edizioa Balmasedako Horkasitas Jauregian egin zen, 2019ko azaroaren 27an, 28an eta 29an.

30 pertsonak baino gehiagok hartu zuten parte, eta 15 ekimen landu ziren hiru egun horietan. Basque Culinary Center, Eroski S.Coop, BBK Fundazioa, Deep Dip Hummus edo Leartiker S.Coop bezalako erakunde erreferenteek parte hartu zuten inpaktu sozialeko negozioen garapenean, berrikuntza estrategikoan eta DOT Coop-eko produktu eta zerbitzuen diseinuan adituak buru izan ziren lantaldean.

2. Bootcamp edizioa

Bootcamparen bigarren edizioa modu birtualean egin zen, 2020ko abenduaren 1, 2 eta 3an, eta helburu hau izan zuen: “Eskualdeko lehiakortasuna sustatzea: berrikuntza nekazaritzako elikagaien eta basogintzaren sektorean, bioekonomiatik abiatuta”.

Enkarterrietako Landa Garapenerako Elkartea, Bizkaiko Foru Aldundia, Eusko Jaurlaritza & DOT Coop programaren diseinuan parte hartzeaz gain, 24 hizlarik parte hartu zuten, eta 12 aldiz baino gehiagotan hartu zuten parte: EIT Food, Hazi, Katilu, Tekniker, Impact HUB Donostia, Revista Salvaje, Foro NESI, La Salve, Neiker, Mutur Beltz, Leartiker… 50 pertsonak baino gehiagok on line jarraitu ahal izan zuten prestakuntza hori. Bideoak Youtube ADR Enkarterrialde kanalean ikus daitezke.

Lan-ildo estrategikoak /Bizi

Enkarterrialde Open Lab-ek Bizkaiko Enkarterrietako eskualdearen garapenerako giltzarri diren gaiak lantzen ditu, ekonomiaren garapenaren eta sektorearen profesionalizazioaren arloan, nekazaritzako elikagaien eta/edo basoen bioekonomiarekin eta berrikuntzarekin lotuta.

2020an jarduera hauek egin ziren:

Enkarterri-Meatzaldea eskualdeko elikagai- eta/edo baso-produktuen balorizazio-azterketa – Leartiker S.Coop. Elikagaien Teknologia Zentroaren kontura.

Nekazaritzako elikagaien eta/edo basoen balorizazio-azterketa BALORIZAZIO-AUKEREN TXOSTENA – Tekniker S.Coop. Zentro Teknologikoaren kontura.

Enkarterri-Meatzaldea-Ezkerraldea eskualdeko zentro logistikoaren eta banaketa-zentroaren bideragarritasunaren azterketa – S&F aholkularitza-enpresaren kontura.

Jardunaldiak eta jarduerak antolatu ziren erakunde publiko pribatuekin lankidetzan. Hori guztia Biozientzien / Osasunaren eremu estrategikoan eta RIS3 Euskadin identifikatutako aukerako lurralde gisa elikatzean kokatzen da.

Lan-ildo horiei buruzko informazio gehiago nahi izanez gero, jarri harremanetan Enkarterrialde Open Lab-eko taldearekin.

TALDEA KONTAKTATU

Berrikuntza-sariak Enkarterrialde Open Lab 2020 /Fest

Sari honekin, eskualdeko nekazaritzako elikagaien sektoreko enpresa berritzaileei balioa eman nahi izan zien Enkarterrialdeko LGAk. Helburua eskualdean elikaduran, ongizatean, gizartean duen eraginean eta garapen iraunkor eta osasungarriaren balioen hedapenean erreferentzia diren ekimenak saritzea izan zen. Proiektu berritzaileei ikusgarritasuna ematea ere lortu zen.

Karrantzako Vista Alegre Baserria izeneko esne-behien eta gaztagintza ekologikoaren ustiapenak lortu zuen lehen saria. Bi enpresa finalistak Artzentales-eko herria eta Karrantzako Magora Bakery izan ziren.

Kredituak: E. Castresana

Nekazaritzako elikagaien berrikuntzako sari hori irabazi zuen enpresak 2.000 euroko diru-ekarpena jaso zuen, eta, lehen edizio honetan bi enpresa finalistekin batera, JC Decaux enpresaren komunikazio-laguntza berezia izan zuten. Enpresa horrek beren euskarri digitalak emango dizkie Bilbon, beren proiektuak ikusarazteko.

Horrez gain, informazio-bannerrak argitaratu ziren saritutako enpresekin, Metro Bilbaoko sarbide libreko WiFi-an. Bestalde, Enkarterrialde ADRk sare sozialetan zabaldu zuen.

Hiru enpresek ere diploma jaso dute.

Epaimahaia hauek osatu zuten: nekazaritzako elikagaien berrikuntzako adituak, Cristina Múgica, Bizkaiko Foru Aldundiko Lurralde Lehiakortasuneko eta Turismoko zuzendari nagusia eta DOT Coop., Ashoka, Eroski taldea, Tekniker, Mondragon Team Academy, JCDecaux, Leartiker, Hazi edo BBK erakundeetako ordezkariak. Horrez gain, Enkarterrialde landa-garapeneko elkarteko lehendakaria, Raquel Larruskain eta Balmasedako alkatea, Aitor Larrinaga egon ziren.

Bizkaiko Foru Aldundiko Ekonomia eta Lurralde Garapeneko Sailak finantzatu zuen ekintza hori, lankidetzan berrikuntza sustatzeko programaren Elkarlanean 2019 programaren barruan.

Nekazaritzako elikagaien mundu zabalarekin lotutako ideiak eta interesak dituzu?

Jarduera honek Bizkaiko Foru Aldundiko Ekonomia Sustatzeko Sailaren eskualdeko lehiakortasuna bultzatzeko programaren laguntza ekonomikoa du eta Eusko Jaurlaritzako Ekonomiaren Garapeneko, Jasangarritasun eta Ingurumen Sailaren gidaritzapean dago HAZI eta NEIKER enpresen bitartez.